Travel Notes Romania
 • Sibiu, oras cu un suflu medieval si parfum occidental

  Sibiul este unul din orasele din Romania care are si va avea un loc aparte in inima mea. O sa incerc sa va povestesc in cateva randuri cum a reusit Sibiul sa ma seduca, inca de la prima intalnire.

  Acum cativa ani calatoream spre partea de vest a Romaniei. Un punct intermediar al traseului meu era orasul Sibiu. Nu mai fusesem niciodata acolo insa auzisem numai lucruri de lauda despre el. Ajuns la Sibiu, desi am fost doar in treacat prin oras, am simtit imediat acel suflu medieval pe care-l emana. Am fost fermecat de stradutele sale inguste si intortocheate, de arhitectura medievala a cladirilor, de freamatul sibienilor, care pareau mai joviali si mai plini de viata decat oamenii din Bucuresti. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere.

  Dupa ce am trecut de Sibiu, o buna bucata de drum, gandul imi zbura tot la el si ma gandeam cu nerabdare la urmatoarea vizita in Sibiu, cand voi avea timpul necesar pentru a descoperi cu adevarat frumusetile lui. Cea mai recenta excursie in Sibiu am facut-o anul trecut (2007), atunci cand Sibiul a fost capitala culturala a Europei. Am redescoperit atunci acelasi Sibiu cu aer medieval, insa improspatat cu un parfum occidental, datorat multimii de turisti straini pe care am avut ocazia sa-i intalnesc, dar si modernizarilor facute prin oras pentru a intampina aceasta sarbatoare cu straie noi.

  Ai aceleasi simtaminte ca si mine fata de orasul Sibiu? Sunt lucruri care nu te-au impresionat in Sibiu? Oricare ar fi parerea ta, mi-ar face placere s-o aud.

  Galerie foto Sibiu

  1 Raspuns »
  22 Jul


Etichete: ,


Citeste alte articole relevante

1 Raspuns pentru articolul “Sibiu, oras cu un suflu medieval si parfum occidental”

 1. Jun 25  
  oana la ora 6:47 pm

  buna…anul acesta mi-am propus sa vizitez sibiul.Cum majoritatea oameilor sunt interesati de cu totul altceva decat de cultura si frumusetile propriei tari,-deci,nu am reusit pana la ora actuala sa gasesc o persoana care sa ma lamureasca si sa ma indrume spre principalele atractii turistice-,m-am gandit ca poate o persoana care a izitat orasul ma poate indruma spre cele mai importante atractii turistice,tinand cont de faptul ca am la dispozitie doar trei zile pentru vizitarea acestuia.Sper sa fiu ajutata pentru a putea vizita intr-un timp atat de scurt o cat mai mare parte a atractiilor acestui oras.Multumesc anticipat.

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul