Travel Notes Romania
 • Pregateste-ti casa pentru vacanta ta – 16 sfaturi

  Pregateste-ti casa pentru vacanta ta – 16 sfaturi

  Ai facut bagajul pentru vacanta? Probabil mesteresti de cateva zile la o lista care sa nu lase nimic in urma din ce ti-ar fi util in concediu. Insa, dupa  ce termini de pus in valise toate cele necesare, te uiti in jurul tau si ce vezi: o casa in dezordine si neprimitoare. Nu asta vrei sa gasesti cand te intorci acasa.

  Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, am pregatit pentru tine o lista cu sfaturi din propria exporienta. Cand te vei intoarce din vacanta, vei gasi casa curata, numai buna pentru un nou inceput.

  1. Opreste apa. Atat la bucatarie cat si la baie, opreste apa calda si rece  de la robinetele aflate sub chiuveta.
  2. La fel si pentru gaze. Mai bine sa te asiguri decat sa-ti para rau.
  3. Fa ordine dupa ce ai facut bagajele. Nimic mai neplacut decat sa gasesti super dezordine cand vii din vacanta.
  4. Florile. Asigura-te ca are cine sa le ude sau uda-le tu din abundenta pentru a nu le lasa sa moara de sete. Ori, poti folosi un sistem de udare treptata, asa cum se gaseste la magazinele de specialitate (vezi Horhbach).
  5. Corespondenta. Daca esti abonat(a) la presa, roaga un vecin / prieten sa ia presa si pentru tine, pentru a evita blocarea casutei postale. Astfel bate mai putin la ochi ca cineva nu e acasa sa ia presa.
  6. Du gunoiul inainte de a pleca si spala bine galeata / cosul de gunoi cu dezinfectant. Lasa apoi pentru cosul de gunoi pe balcon pentru a se usca si aerisi bine.
  7. Curatenie. Da cu aspiratorul si matura / spala gresia.
  8. Vesela. Nu lasa vase nespalate in chiuveta. Total neigienic. Spala-le si pune-le la locul lor.
  9. Deratizeaza. Daca ai probleme cu gandacii, da cu o solutie anti-gandaci si / sau insecte zburatoare chiar inainte de a iesi din casa.
  10. Aeriseste. Lasa geamurile intredeschise pentru a aerisi casa (numai daca nu stai la parter si nu se anunta furtuni sau frig – risti sa-ti inghete florile asezate pe pervaz).
  11. Anunta prietenii si familia cand pleci undeva.
  12. Frigiderul. Goleste-l inainte de plecare (incearca sa mananci tot ce este perisabil din el, sa duci surplusul unui prieten sau sa-l iei cu tine) si redu-i consumul. De asemenea, nu lasa paine in casa, cu siguranta se usuca sau mucegaieste si atrage insecte (gandaci, musculite).
  13. Provizii noi. Roaga pe cineva sa faca niste cumparaturi pentru tine, pentru a nu gasi frigiderul gol cand te intorci din vacanta. Lasa-i bani si o lista unui prieten si in aceste fel ve-i avea ce mancara in prima zile de dupa vacanta, pana iti intri in ritm si-ti faci cumparaturile cotidiene (foarte util daca ajungi seara tarziu si esti obosit de pe drum pentru a mai face cumparaturi, sau magazinele sunt inchise).
  14. Prizele. Scoate aparatura electronica si electrocasnica din priza sau opreste prizele de la butonul luminos ON/OFF.
  15. Opreste interfonul pentru a nu suna cat esti tu plecat(a) si sa deranjeze vecinii.
  16. Porneste automat. Daca ai setat ca ceasul / radioul / televizorul sa porneasca la anumite ore pentru a te trezi sau a urmari emisiuni, opreste-le pentru ca vei deranja vecinii cand le pornesc iar tu nu esti acasa pentru a da volumul mai mic.

  Daca vrei si poti, lasa cheia & bani unui membru al familiei si roaga-l sa cheme o femeie de servici pentru a face curatenie cat esti tu plecat(a).

  Ce parere ai? Te-am convins sa ai mai multa grija de casa ta data viitoare cand pleci in vacanta?

  1 Raspuns »
  14 Apr


Etichete: , ,


Citeste alte articole relevante

1 Raspuns pentru articolul “Pregateste-ti casa pentru vacanta ta – 16 sfaturi”

 1. May 10  
  Hoteluri Romania la ora 9:30 am

  O lista foarte utila! Ar merge completata cu o lista cu lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din bagaje.

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul