Travel Notes Romania
 • La pensiune inainte!

  Pareri despre cazarea la pensiuni din Romania

  Cazarea la pensiune are, cu siguranta, un farmec aparte fata de fratele ei mai mare, hotelul. E mai intim si poti cunoaste oameni minunati, atat printre musafiri cat si din partea gazdei.

  Pe langa avantajele cazarii la pensiune, as vrea sa va atrag atentia asupra unor aspecte mai putin discutate, care ar putea sa va strice cheful de vacanta:

  • Inainte de a face rezervarea, intrebati daca se construieste in zona, aproape de casa in care o sa stati. Eu am patit-o: nu am putut dormi la pranz pentru ca era prea galagie de la cativa muncitori ce trebaluiau la o casa alaturi.
  • La tara sunt cocosi, ce-si incep cantatul pe la 5 jumatate dimineata, si o tin asa, din jumatate in jumatate de ora, pana pe la 8, cand oricum trebuie sa te scoli. Si asta v-o spun tot din propria experienta. Acest aspect nu este foarte deranjant decat daca ati mai auzit cocos cantand si nu sariti speriati din pat la fiecare zgomot. In cateva zile totusi, va veti obisnui si vetiĀ  vrea chiar sa-l cunoasteti pe micul cantaret.
  • La fel si clopotele de la biserica. Satele sunt mici si linistite, iar clopotul de la biserica satului se aude clar si tare pe fiecare utlita. Totusi, clopotele se trag la o ora mai decenta decat cantatul cocosului, asa ca nu ar trebui sa fie o problema prea mare. Ca idee, clopotul se trage duminica dimineata, la inmormantari, pentru a alunga norii negri pe cer sau e pericol de grindina etc.
  • Unele pensiuni nu furnizeaza oaspetilor cele necesare la baie: sapun, prosop si hartie igienica. Daca de primele doua iti mai aduci aminte sa le iei de acasa, ar fi pacat sa cauti prin sat un magazinas deschis exact cand ai mai mare nevoie de hartie igienica. Deci, trece-o si pe ea pe lista.
  • Se stie ca femeile insarcinate nu trebuie sa atinga pisici datorita riscului de a lua toxoplasmoza. Asa ca, daca va cazati la o pensiune unde sunt pisici in curte, aveti grija ca ele sa nu se plimbe pe langa Dvs. sau sa intre in camera in care veti dormi.
  • Accesul la bucatarie este un mare avantaj al pensiunilor, mai ales ca poti sa-ti aranjezi singur micul dejun, sa-ti faci un ceai dupa pofta inimii, sa fierbi un vin sau sa tai un pepene vara.
  • Atentie la tantari, indiferent de locul unde va cazati (hotel, vila sau pensiune). Eu imi iau intotdeauna de acasa aparatul contra tantarilor, pentru a fi sigura ca nu am probleme cu micile ganganii.

  Acestea sunt observatiile mele cu privire la cazarea la pensiune.
  Va astept si pe voi cu povesti si invataminte din experienta proprie.

  1 Raspuns »
  29 Jul


Etichete: ,


Citeste alte articole relevante

1 Raspuns pentru articolul “La pensiune inainte!”

 1. Sep 2  
  turist la ora 2:05 pm

  Unele din observatiile tale fac parte din farmecul pensiuniilor de la tara precum animalele de casa, clopotele bisericilor… etc. Este evident faptul ca nu toata lumea le tolereaza.

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul