-
Revelion la Ciocanesti, pensiunea Gabimar, judetul Suceava
Fara sa am prea multe de ales, am petrecut Revelionul 2013-2014 la pensiunea Ciocanesti, judetul Suceava. Desi am luat decizia fara sa stiu prea multe detalii, nu mi-a parut nicio clipa rau. Si pentru ca am multe lucruri bune de spus, voi face un mic review acestei locatii.
Despre pensiune. E situata chiar pe marginea drumului principal din sat. N-ai cum sa o ratezi. Doar noi am ratat-o, dar asta e alta poveste (era noapte, ceata, masina in care eram avea farurile slabe, nu mai aveam rabdare, ne era foame etc etc). Are parcare privata, deci nu va faceti griji ca lasati masina in strada.
La camere ajungeti dupa ce urcati o scara destul de ingusta, asadar nu va luati valize enorme sau super grele.
Camerele sunt in stil rustic, clasice in sistemul turistic romanesc. Sunt curate, insa nu prea mari. A noastra a fost chiar prea mica, nu puteai intra in camera daca usa de la baie era deschisa sau nu puteai iesi din baie daca usa de la intrare era deschisa (situatii des intalnite cand ai un copil mic care se tot fataie pe usa sa ajunga in camerele prietenilor).
Iarna camerele sunt bine incalzite prin calorifere clocotite, deci nu va faceti griji. Daca este cazul, vi se poate aduce un calorifer electric.Daca vreti cea mai mare camera, v-o recomand pe cea de la etajul 2, care este foarte spatioasa. Baia este in afara camerei, dar asta nu este o problema deoarece este singura camera de cazare de pe etaj. Mai este o camera, insa ea functioneaza ca o sufragerie, in care puteti sta sa jucati carti sau de vorba cu prietenii la un pahar de vin.
Vi se pun la dispozitie prosoape, sapun si hartie igienica, ceea ce e de bun simt, orice pensiune ar trebui sa le ofere turistilor. Imi place sa cred ca au apus vremurile in care umblam cu toate cele dupa noi ca sa avem ce ne trebuie in concediu.
Gazdele sunt de nota 10, foarte primitoare si atente sa rezolve problemele clientilor. Daca ceva nu va convine, discutati cu ele si sigur se rezolva sau cel putin se straduiesc.
Despre mancare. In cadrul pachetului de Revelion, am avut asigurat micul dejun si cina, plus masa din seara de Revelion. Toata mancarea a fost foarte buna, in special ciorbele. Vinul rosu si afinata au fost foarte bune, mereu se cerea mai mult.
Deci, daca treceti prin zona, chiar daca nu va cazati la pensiunea Gabimar, va puteti opri sa mancati o masa buna si calda. Si daca va place, lasati aici un comentariu, sa vad daca avem aceleasi gusturi.
Despre activitati. In sat nu prea ai ce face. E un Muzeu al Oualelor Pictate, insa pe 2 Ianuarie cand am vrut noi sa-l vizitam, tipa care ocupa de el nu a putut veni sa-l deschida si sa se stea putin cu noi.
Gazdele au organizat, pe la mijlocul zilei de 1 Ianuarie, o plimbare cu caruta pana in padure si un gratar la destinatie. A fost mai frumos decat ma asteptam, desi conditiile au fost pur romanesti: caruta de tara, trasa de un cal; noi am stat pe niste scanduri lungi si late acoperite cu niste paturi; in caruta fusese carat niste balegar cu ceva timp in urma, da’ ce mai conta la cat de frig era … Totusi, copiii au fost incantati!
La destinatie ne-a asteptat gratarul deja facut: cartofi taiati rondele si prajiti in baie de ulei, apoi acoperiti cu un strat de branza framantata; carne de porc, carnaciori si sunculita la gratar; salata de varza, ceapa, mujdei (o grozavie!) si paine; tuica fiarta si vin. A fost un moment in care toata lumea manca cu mare pofta, in liniste, cu ochii atintiti la gratar. Pana si caii erau linistiti si bucurosi ca fac o pauza.
Toata treaba asta ne-a costat 50 de lei de caruta, mancarea fiind inclusa in pretul pachetului de Revelion. Carutele au fost platite separat, chiar dupa ce ne-au adus inapoi. Au stat dupa noi sa ne dam putin cu saniuta si baietii sa joace fotbal pe zapada.
Vatra Dornei este destul de aproape, la numai 20 de km. Nici acolo nu prea ai ce face, insa noi am avut bafta de ceva zapada, asa ca am fost la sanius si la ski. Nu am experienta in domeniul asta, asa ca nu pot compara si da cu parerea. Pot spune doar ca era aglomerat si deloc scump; multi copii mici si foarte multi tineri, dar si la varsta a 3-a, ceea ce mi-a placut. Am dat peste eterna problema cu locurile de parcare, dar cu putin optimism si intelegere s-a rezolvat.
Campulung Moldovenesc se afla la 35 de km distanta de satul Ciocanesti. Acolo am vizitat Muzeul Lemnului (e chiar interesant, merita vizitat, insa noi am facut frigul rau, nu-s incalzite deloc incaperile alea) si Muzeul Lingurilor de Lemn Sculptate (e de fapt in casa unui om care e si ghid si care are mii si mii de linguri; merita vizitat, insa cu rabdare sa ascultati povestile lui).
Daca va intereseaza sa petreceti un sejur linistit, zona este destul de OK. Aer curat, padure … aveti cu ce va umple timpul.
Daca aveti intrebari despre cazarea la aceasta pensiune sau despre zona, lasa-ti un comentariu.
23 Jan
Etichete: activitati, muzee, revelion