Travel Notes Romania
 • Ziua 1 din 30: Recunoștința pentru stilul de viață


  Ziua 1 de recunoștință pentru posibilitatea de a călători

  De mult vroiam să țin un jurnal al recunoștinței legat de călătorii, vacanțe etc. și nu am făcut-o, fără vreun motiv serios anume. Iar zilele trecute m-a lovit ideea: pot începe acest jurnal folosind spațiul creat de acest blog, în calitate de musafir, mai ales că se numește Travel Notes, adică notițe de călătorie.

  Iar eu, când călătoresc, chiar apuc să zic de câteva ori “Slavă Domnului că s-a întâmplat asta!” sau “Ce noroc avem că …”. Deci văd binecuvântările din jurul meu și sunt recunoscătoare pentru ele!

  Așadar, încep provocarea (personală) a celor 30 de zile de recunoștință (nu garantez că vor fi consecutive, mai ales că vin sărbătorile iar timpul & atenția mea deja sunt amanetate). Te invit să mi te alături, dacă vrei să ne povestești momentele în care ai simțit recunoștință legată de călătorii, vacanțe, drumeții, escapade de weekend etc. Pe parcursul celor 30 de zile ne vom cunoaște mai bine!

  ZIUA 1: Sunt recunoscătoare pentru posibilitatea de a călători. Acest simplu act este o mare realizare comparativ cu situația părinților noștri – mă refer la schimbarea mentalității dar și a posibilităților materiale. Călătoriile și mini-vacanțele de weekend au căpătat o importanță mare pentru mine și familia mea și chiar le prioritizăm, mai ales de când avem copii.

  Sunt recunoscătoare că ne putem organiza timpul în așa fel încât să facem ceea ce contează cu adevărat în viețile noastre, lăsând timp pentru a pleca în weekenduri, mini-vacanțe și vacanțe pe unde ne trage dorul.

  Circulă pe net hashtag-ul #NiciunWeekendAcasa și nouă ne place acest mod de gândire. Înainte credeam că weekend-urile sunt făcute pentru a face curățenie prin casă, pentru a găti sau a spăla/ aranja rufe. Și acestea sunt necesare, de aceea le înghesuiesc în timpul săptămânii iar în weekend fugim de acasă, chiar și numai pentru o zi.

  Pentru noi contează să ne putem conecta cu natura (locuim la bloc într-un cartier aglomerat) chiar și pentru o zi de weekend. Bineînțeles, nu reușim să plecăm în fiecare weekend, dar de cele mai multe ori ne ies planurile.

  Tu pentru ce ești recunoscător(oare) când vine vorba de călătorii?

  0 Raspunsuri »
  14 Dec


Etichete: , ,


Citeste alte articole relevante

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul