Travel Notes Romania
 • Cum alegi destinatia de vacanta?

  Cum alegi destinatia de vacanta?

  Exista multe metode de a alege vacanta in care sa pleci vara / iarna asta. Fiecare dintre noi are stilul lui de a alege destinatia perfecta iar asta nu poate decat sa bucure agentiile de turism si hotelurile care se straduiesc sa ofere de toate pentru toti.

  Am facut un mic exercitiu de imaginatie si, impreuna cu informatiile stranse de la cunostitnte si prieteni, am intocmit o lista a modurilor in care turistii decid unde sa plece in vacanta:

  1. Un hotel anume, caruia ii esti fidel(a) sau despre care ai auzit ca ofera servicii bune à cauti cea mai buna oferta de pret pentru acest hotel. In aceasta categorie intra si lanturile de hoteluri gen Iberostar.
  2. Destinatia – tara sau localitate/statiune – iti place mult acolo si cauti oferte exclusiv pentru acea destinatie.
  3. Sporturi si alte activitati recreative – cauti oferte pentru locatii care sa-ti permita sa practici sporturile preferate.
  4. Agentia de voiaj careia ii esti loial(a) – cea mai buna oferta a ei.
  5. Alegere destinatie de vacantaAleg prietenii pentru tine iar tu mergi unde merg si ei.
  6. Ai un buget fix in care vrei sa te incadrezi si cauti oferte exclusiv dupa acest criteriu.
  7. Facilitatile – alegi un hotel sau locatie care sa-ti ofere anumite facilitati (de exemplu, pentru copii mici sau batrani, spa etc).
  8. Vrei sa vizitezi ceva anume sau sa participi la activitati culturale (concerte, festivaluri etc), asa ca alegi oferte de vacanta care sa includa aceste activitati.
  9. Te iei dupa impresiile de calatorii: citesti pe site-uri sau in ziare / reviste despre diverse locatii si-ti face pofta sa mergi si tu acolo.
  10. Vanezi ofertele last minute.
  11. Cauti bilete ieftine la companiile aeriene low-cost si-ti construiesti vacanta pornind de la acest criteriu.
  12. Pleci cu masina, harta si banii la drum si mergi unde te duce drumul. Fara planuri si rezervari.

  Cred ca am acoperit cam toate variantele posibile. Daca tu ai alta metoda de a-ti alege vacanta, te invit sa o impartasesti cu noi.

  Vacanta placuta!

  0 Raspunsuri »
  23 JulCiteste alte articole relevante

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul