Travel Notes Romania
 • Planificare evadare de weekend din Bucuresti

  Dupa o saptamana aglomerata in Bucuresti in care am alergat foarte mult si am respirat cu greu aerul incins de caldura, am decis ca in weekend sa parasesc orasul pentru a ma incarca cu energie pentru o noua saptamana. Desi se prognoza vremea frumoasa in Bucuresti, as spune aproape perfecta pentru o iesire la iarba verde prin imprejurimile Bucurestiului, simteam nevoia de a calatori, de a schimba peisajul. Asa ca m-am apucat de facut planurile si bagajul.

  Fiind indecis, m-am gandit intai ce distanta as putea parcurge intr-un interval de 4 ore (nu eram dispus sa conduc mai mult). Luand in calcul limitele legale de viteza din Romania si experientele anterioare conform carora viteza medie de deplasare intre 2 localitati din Romania este undeva intre 60 si 70 km/h, am aflat ca distanta maxima pe care as putea s-o parcurg este de 250 km.

  Folosind aplicatia care-mi arata pe harta un cerc cu raza avand distanta pe care vreau eu s-o parcurg m-am orientat unde as putea ajunge. Tinand cont ca drumurile nu sunt linii drepte, am decis ca in aceasta aplicatie sa folosesc ca pentru raza cei 200km stabiliti initial. Verificand harta, am selectat 5 destinatii turistice care ma atrageau cel mai mult: Valea Prahovei, statiunile de pe litoralul Marii Negre, statiunile de pe Valea Oltului, Transfagarasanul si Vulcanii Noroiosi din judetul Buzau.

  Avand lista in fata am verificat intai prognoza meteo pentru fiecare destinatie. Spre surpriza mea, vremea se anunta buna in toate zonele alese, conform cu informatiile meteo de pe paginile de mai jos:

  Pana la urma, ca destinatie finala am ales Transfagarasanul. Factorii de decizie au fost:

  • vremea pe Transfagarasan este foarte schimbatoare, dar pe o vreme buna ca asta poti admira privelistea;
  • nu poti merge oricand pe Transfagarasan pentru ca acesta este deschis de regula din mai pana in septembrie in functie de cat de repede vine iarna si cat de mult dureaza;
  • traseul este unul extraordinar pentru un patimas al masinilor, plecand de la autostrada A1 Bucuresti – Pitesti care-ti poate oferi adrenalina vitezei pana la serpentinele de pe Transfagarasan care-ti vor testa indemanarea si te vor face uneori sa ai impresia ca mergi spre cerul infinit;
  • pasiunea mea pentru fotografie si natura, Transfagarasanul avand peisaje unice in Romania si in Europa;
  • aerul puternic si curat de acolo pe care-l simti de fiecare data cand respiri adanc.

  Planificarea traseului pe Transfagarasan fiind incheiata, termin si eu aici acest articol, insa voi reveni cu continuarea lui, relatand experienta pe care am avut-o conducand pe Transfagarasan si poposind la cabana Balea Lac. Pana atunci, sa aveti vreme frumoasa si drumuri line!
  Astept cu drag comentariile voastre.

  0 Raspunsuri »
  9 Sep


Etichete: , , , ,


Citeste alte articole relevante

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul