Travel Notes Romania
 • Pe urmele faraonilor din Egipt prin Templul Karnak si Templul Luxor – galerie foto

  Esti pasionat de istorie, vrei sa inveti despre civilizatiile antice si in special despre civilizatia egipteana? Travel Notes, iti ofera cateva sfaturi care sa te ajute in calatoria ta prin Egipt pentru a incerca sa inveti cat mai mult despre misterele acestei civilizatii stravechi.

  Un punct de reper in acest sens este orasul Luxor, situat pe Valea Nilului in Regiunea de Sus. Luxor a fost capitala Egiptului in perioada Regatului Nou (1539-1069) i. Ch. Aici se gasec numeroase relicve, temple si morminte ale fostilor faraoni egipteni. Cele mai renumite sunt: Complexul de Temple Karnak, Templul Luxor, Templul Reginei Hatsheput, Colosii lui Memnon, Valea Regilor, Valea Reginelor.

  [singlepic=212,200,150,web20,right]Templul Karnak (Ipet-isut) situat pe o suprafata de 100 de hectare, este un complex de temple format din 3 temple principale care cuprind si alte temple mai mici. Construirea acestui complex de temple a durat peste 1300 de ani. Cele 3 temple principale sunt: Marele Templu al lui Amun, Templul lui Monthu si Templul lui Mut. Marele Templu al lui Amun, situat in centrul complexului este format dintr-o serie de piloni, capele, temple mai mici si Lacul Sacru. In partea nordica a lui se gaseste Templul lui Monthu, iar in partea sudica Templul lui Mut.

  Templul Luxor (Ipet-rsyt) fost construit in mare parte de doi regi Amenhotep al III-lea si Rames al II-lea( Ramses cel Mare). Acesta a fost centrul celui mai mare festival egiptean, Festivalul lui Opet. Templul este format dintr-o serie de piloni, Curtea lui Ramses al II-lea, Moscheea lui Abu’l Haggag si Curtea lui Amenhotep al II-lea.

  Echipa Travel Notes te invita sa vizitezi aceste locuri pline de istorie. Luxor este un muzeu istoric in aer liber, ce te poarta in timp pe urmelor marilor faraoni egipteni.

  0 Raspunsuri »
  11 Feb


Etichete: , , , , , , , , , ,


Citeste alte articole relevante

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul