Travel Notes Romania
 • Bulgaria – taxa de pod de la Giurgiu si vigneta pentru 2014

  Bulgaria - taxa de pod la Giurgiu si vigneta pentru masina pentru o saptamana

  Am ales sa petrecem mini-vacanta de 1 Mai 2014 la bulgari, intr-un hotel de 5 stele in regim de All Inclusive. Desi nu e prima data cand facem drumul Bucuresti-Giurgiu-o statiune din Bulgaria, niciodata nu tin minte ce bani trebuie sa pregatesc pentru taxele aferente. De data asta mi-am notat si va spun si voua, ca sa fiti pregatiti:

  Taxa de pod de la Giurgiu costa 13 lei.
  Vigneta bulgareasca, odata trecuti de vama, o gasiti la benzinarii si costa 10 Leva. Noi am platit 30 de lei pentru ca nu am avut leva pregatiti si nici nu ne-am batut capul cu asta. Am luat vigneta de la un chiosc de pe marginea drumului care numai asta vindea. Pe bonul de vigneta e trecut pretul de 10 leva (pretul pentru valabilitatea de 1 saptamana) iar abtibildul trebuie lipit pe parbriz pentru ca sunt camere de monitorizare si nici nu am vrut sa dam motiv vreunui politist sa ne ia la intrebari.
  Taxa de pod la intoarcere prin Ruse este de 4 leva sau 2 euro. De data asta am avut leva pregatiti si a mers destul de repede.

  Cand ne-am intors de la bulgari, prin Ruse-Giurgiu, a fost destul de lejer drumul. Desi multe masini de Romania se intorceau acasa, s-a mers destul de OK, nu au fost blocaje. Cand am ajuns la Ruse insa, totul s-a schimbat. Traficul a fost deviat datorita aglomeratiei. Prea multe masini, prea incet se trecea de granita. De fapt, era vorba de punctele de incasare a taxei de pod care erau prea putine la numar si astfel de formase un dop. Masinile au facut coada, la fel si tirurile, romanii au coborat din masini si au inceput sa comenteze pe langa, mancand seminte si racorindu-se cu Coca-Cola.

  Pana la urma lucrurile au inceput sa se miste mai repede, s-au deschis mai multe ghisee de incasat taxa si traficul s-a fluidizat. Chiar ne gandeam ca o sa stam cu orele in trafic, dar nu a fost asa (mai ramaneam si fara benzina, afara e cald si nu se putea fara aer conditionat…).

  Podul Giurgiu-Ruse are o singura banda pe sens insa se circula destul de OK. Cand am ajuns in vama romaneasca, datorita aglomeratiei, vamesul nici nu s-a mai uitat la actele noastre. Ne-a intrebat daca suntem romani si ne-a facut semn sa merge mai departe. Probabil coada de intrare in vama bulgareasca era interminabila si deja aparusera camere de filmat de la televiziuni.

  0 Raspunsuri »
  8 May


Etichete: , ,


Citeste alte articole relevante

Scrie un Raspuns

Adauga Raspunsul