Articole inscrise in categoria ‘Recomandari’
-
La pensiune inainte!
Cazarea la pensiune are, cu siguranta, un farmec aparte fata de fratele ei mai mare, hotelul. E mai intim si poti cunoaste oameni minunati, atat printre musafiri cat si din partea gazdei.
Pe langa avantajele cazarii la pensiune, as vrea sa va atrag atentia asupra unor aspecte mai putin discutate, care ar putea sa va strice cheful de vacanta: Citeste restul articolului
29 Jul -
Pregateste-ti casa pentru vacanta ta – 16 sfaturi
Ai facut bagajul pentru vacanta? Probabil mesteresti de cateva zile la o lista care sa nu lase nimic in urma din ce ti-ar fi util in concediu. Insa, dupa ce termini de pus in valise toate cele necesare, te uiti in jurul tau si ce vezi: o casa in dezordine si neprimitoare. Nu asta vrei sa gasesti cand te intorci acasa.
Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, am pregatit pentru tine o lista cu sfaturi din propria exporienta. Cand te vei intoarce din vacanta, vei gasi casa curata, numai buna pentru un nou inceput. Citeste restul articolului
14 Apr -
“Top 10 travel gadgets” pentru pasionatii de calatorii
Fiind un pasionat de calatorii si traind intr-o era digitala am ajuns sa fiu dependent de unele gadget-uri in calatoriile mele. Pe unele din ele chiar nu le mai consider ca fiind gadgets ci doar elemente de baza pe care le folosesc fie daca plec la catarat pe munte, sau intr-o excursie cu masina fie atunci cand descopar orase noi.
Daca si tu esti un pasionat de calatorii si iti place sa fii in ton cu ultimele tendinte, ti-am pregatit un “top 10 travel gadgets”:
- Personal GPS sau PDA cu GPS incorporatUn GPS iti poate face viata mult mai usoara in calatoriile cu masina sau chiar atunci cand esti in mijlocul unui oras si cauti o indrumare pentru a alege directia buna, pentru a ajunge la destinatia dorita.
- MP3 / MP4 Player sau Telefon mobil cu functie de MP3 PlayerUnele calatorii pot deveni lungi si uneori chiar plictisitoare, atunci MP3 / MP4 Player-ul devine prietenul nostru cel mai bun, ajutandu-ne sa scapam de plictiseala si sa ne relaxam ascultand muzica favorita.
- Camera fotoFiecare calatorie ne aduce momente de neuitat de care vrem sa ne amintim cu drag peste ani sau pe care vrem sa le impartasim cu prietenii. Camera foto trebuie sa fie gadget-ul tau care te insoteste in fiecare calatorie. Citeste restul articolului
Etichete: gadgeturi calatorii, top gadgets, travel gadgets
21 Nov -
Cetatea Taraneasca Rasnov – un loc de poveste
Vara este pe sfarsite, aducand cu ea racoarea mult cautata si scurtarea zilelor. Ne intoarcem din concedii la birourile pline de proiecte si planuri.
Toamna mai aduce cu ea, pe langa multa munca, si oportunitatea micilor excursii de weekend, cand nu fugi neaparat de caldura la malul marii sau la strand ci vrei sa descoperi si alte locuri.
Un astfel de loc ce merita descoperit sau revazut este Cetatea Taraneasca Rasnov din orasul Rasnov, judetul Brasov. Aceasta Cetate este una dintre putinele bine pastrate din Romania, un loc frumos in care ai ce vedea.
Desi Primaria Orasului Rasnov, care are in administratie Cetatea, mai are multe de facut aici, va voi prezenta lucrurile asa cum sunt, lasand la o parte etichetele de bun sau rau. Citeste restul articolului
Etichete: cetatea rasnov, impresii de calatorie
20 Aug -
Sibiu, oras cu un suflu medieval si parfum occidental
Sibiul este unul din orasele din Romania care are si va avea un loc aparte in inima mea. O sa incerc sa va povestesc in cateva randuri cum a reusit Sibiul sa ma seduca, inca de la prima intalnire.
Acum cativa ani calatoream spre partea de vest a Romaniei. Un punct intermediar al traseului meu era orasul Sibiu. Nu mai fusesem niciodata acolo insa auzisem numai lucruri de lauda despre el. Ajuns la Sibiu, desi am fost doar in treacat prin oras, am simtit imediat acel suflu medieval pe care-l emana. Am fost fermecat de stradutele sale inguste si intortocheate, de arhitectura medievala a cladirilor, de freamatul sibienilor, care pareau mai joviali si mai plini de viata decat oamenii din Bucuresti. Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere. Citeste restul articolului
Etichete: impresii Sibiu, poze Sibiu
22 Jul -
Un weekend cu cortul la 2 Mai, relaxant numai daca vrei tu
Caldura verii si griul betonului din jurul nostru ne obliga sa cautam refugiu, macar in weekend, in afara orasului. Locuind in Bucuresti, optiunile sunt variate: Water Park, piscine, picnic la padure (1 zi) sau o fuga la mare sau munte (vineri-duminica).
Intrunul din sfarsiturile de saptamana al acestei luni am ales sa evadez din oras si sa simt briza marii in par. Destinatia: statiunea 2 Mai, optiunea: cu cortul, pe plaja. Nu am regretat nici o clipa alegerea facuta si as repeat-o in oricare alt sfarsit de saptamana.
Cazarea
Inspre dig si santierul naval (spre Mangalia), este amenajat un spatiu pentru corturi si rulote, pe plaja. Ai loc pentru parcat masina, gasesti si toalete (in stil turcesc), dusuri (rar e apa calda) si chiuvete (pentru facut toaleta si, separat, spalat vase). O femeie de servici asigura curatenia zilnic.
Campingul din statiunea 2 Mai este cu plata. Iata cateva tarife:
- 15 lei / persoana / noapte
- 5 lei / cort
- 8 lei / masina
- 2 lei curent electric
16 Jul -
Gradina Botanica din Cluj-Napoca
Din categoria recomandari, astazi iti prezint gradina botanica din Cluj-Napoca. Desi ultima vizita pe care am facut-o acolo a fost toamna, am fost impresionat din nou de ceea ce am vazut. Merita vizitata, iar daca esti din Cluj, atunci cand parcul tau preferat este prea aglomerat iti sugerez sa incerci gradina botanica.
30 Jun -
Deva vazuta din Cetatea Deva
In calatoriile tale prin Romania, cand ajungi in orasul Deva, iti recomand sa faci un popas si sa vizitezi Cetatea Devei. Chiar daca in prezent din cetate au ramas doar ruinele, cetatea ramane o atractie turistica de referinta pentru orasul Deva. Cetatea este amplasata pe un deal, iar la poalele lui se intinde orasul Deva. Cetatea Deva dateaza din anul 1269, aceasta devenind o ruina in anul 1849 datorita unei explozii a magaziei cu praf de pusca.
Etichete: Cetatea Deva, panorama, poze, ruine
3 Jun -
Drumetie de weekend la munte, cabana Izvorul Muntelui – cabana Dochia din Masivul Ceahlau
La sfarsitul lunii Martie am facut o scurta excursie la cabana Dochia situata in masivul Ceahlau din Carpatii Orientali. Am avut parte de vreme buna pe tot traseul. La cabana Izvorul Muntelui, de unde am inceput urcarea soarele ne imbia cu razele lui. Odata ajunsi aici, am savurat aerul curat de munte, ne-am relaxat putin dupa drumul obositor, ne-am echipat corespunzator pentru o urcare pe munte (salopete, bocanci, haine usoare) si apoi am servit o gustare usoara la restaurantul din cadrul camping-ului.
Am ales sa urmam traseul turistic Jgheabu cu Hotar, marcat cu triunghi albastru. Acesta este un traseu de 4h. Am inceput urcarea pe munte in jur de ora 12 pentru a ajunge la cabana Dochia inainte de inserare, stiind dificultatea traseului si faptul ca ultima parte a traseului urma sa fie mai grea din cauza zapezii si a ghetii.
Traseele montane iti ofera ocazia de a-ti testa limitele fizice si psihice. Linistea din jur te indeamna la contemplare, iti da prilejul sa-ti faci ordine in ganduri si sa te relaxezi. Clipele de relaxare alterneaza cu clipele de concentrare, in care trebuie sa fii foarte atent unde pasesti. In cazul unui traseu presarat cu portiuni de gheata iti recomand sa fii dotat cu coltari sau piolet, pentru ca si cei mai performanti bocanci de munte isi arata limitele in aceste conditii. Oboseala fizica acumulata de-a lungul traseului este adversarul tau. In cazul in care conditia ta fizica nu este una din cele mai bune aceasta iti va da batai de cap pe parcursul traseului.
[singlepic=318,200,150,web20,left]Drumetia pe munte nu este un lucru usor de facut deoarece presupune efort mare, o buna conditie fizica si mai ales vointa de a continua cand simti ca te doboara oboseala. Insa, toate aceste aspecte fac din urcatul pe munte (backpacking) modul ideal de a-ti petrece weekend-ul sau cateva zile libere in mod activ, in natura. In acest cadru mirific si salbatic uiti repede de problemele zilnice si iti incarci “bateriile” cu noi resurse.
Daca urci pe munte cu un grup de prieteni, intreaga experienta poate fi un test de prietenie (friendship building), deoarece vor fi destule momente in care poti afla cine iti sare in ajutor la nevoie. De regula, pasionatii de trasee montane sunt oameni trecuti prin diverse incercari si stiu ce inseamna o mana de ajutor sau chiar un sfat atunci cand esti intr-o situatie mai delicata. Citeste restul articolului
1 May -
Egipt, Jeep Safari in desert – galerie foto
Daca iti place aventura si vrei sa-ti petreci vacanta in Egipt, odata ajuns acolo, poti incerca o excursie de tip Jeep Safari. Aceasta dureaza aproximativ jumatate de zi. Calatoria incepe cu o plimbare cu jeep-ul sau ATV-ul prin desert. Daca mergeti cu jeep-ul acesta va fi condus de un localnic si daca vreti sa incercati experienta de a conduce jeep-ul pe aici va fi destul de greu sa-l induplecati sa va lase. Zona de desert in care se merge este de regula o zona de desert stancos, drumul fiind presarat cu multe pietre si hopuri.
Etichete: desert, Egipt, jeep safari, photos Egypt, poze desert, poze Egipt, sejur Egipt, sfaturi Egipt, turism Egipt, vacanta Egipt
7 Mar -
Red Sea Scuba Diving – Egypt / Scufundari in Marea Rosie – Egipt
Daca esti pasionat de scufundari / scuba diving sau snorkeling, ti-am pregatit o galerie de imagini subacvatice cu fauna marina din Marea Rosie, intr-o aventura de neuitat in Egipt. Daca ai imagini pe aceeasi tema din vacanta ta, si esti dispus sa le arati vizitatorilor site-ului Travel Notes, inregistreaza-te gratuit acum.
6 Mar -
Egipt, prezentare generala, atractii turistice
Egiptul este situat in Nord-Estul Africii, avand o suprafata de peste 1milion de km2, din care doar aproximativ 6000 de km2 reprezentand teritoriul acoperit de apa. Populatia Egiptuluil este de aproximativ 80 de milioane de oameni. Capitala Egiptului este Cairo, moneda nationala este lira egipteana, limba oficiala fiind araba, insa in zonele turistice, egiptenii implicati in turism sau comert inteleg si vorbesc in parte limba engleza si franceza. Egiptul se intinde si in Asia prin Peninsula Sinai pe care o detine. Teritoriul Egiptului este format in mare parte din desert, desertul Egiptului fiind o prelungire a marelui Desert Sahara.
Egiptul este una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Principalele atractii sunt vestigiile civilizatiei egiptene antica reprezentate prin ramasitele fostelor temple ale faraonilor egipteni, muzee cu artifacte gasite in mormintele faraonilor sau in urma altor sapaturi arheologice si culminand cu renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo. Cea mai mare piramida din Egipt este Marea Piramida a lui Khufu (cunoscuta ca si Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai inalta structura construita de oameni pana aproape de sfarsitul secolului ai XVIII-lea. In partea estica a acestui complex de piramide se gaseste si Marele Sfinx, egiptologii considerand ca acesta reprezinta capul lui Khafre. Citeste restul articolului
14 Feb -
Egipt, Marea Rosie, Sharm el Sheikh – paradisul scufundarilor
Daca esti pasionat de scufundari sau snorkeling, Travel Notes iti sugereaza ca destinatie Egiptul. Marea Rosie scalda tarmul estic al Egiptului pe o distanta de 500km. De asemenea, Egiptul mai are o iesire la Marea Rosie si prin Peninsula Sinai. Marea Rosie este renumita pentru apa ei azurie si limpede si pentru bogatia faunei marine.
Reciful de corali din Marea Rosie face ca aici sa existe cateva puncte de scufundare renumite printre pasionatii acestui sport. Cea mai recunoscuta locatie pentru scufundari este Sharm el Sheikh, situat pe tarmul Peninsulei Sinai in partea sudica. Aici se gasec peste 400 de specii de corali si cateva sute de specii de pesti. Apa este calda si vizibilitatea este ridicata, Sharm el Sheikh fiind destinatia ideala pentru scufundari indiferent de sezon. Citeste restul articolului
11 Feb -
Pe urmele faraonilor din Egipt prin Templul Karnak si Templul Luxor – galerie foto
Esti pasionat de istorie, vrei sa inveti despre civilizatiile antice si in special despre civilizatia egipteana? Travel Notes, iti ofera cateva sfaturi care sa te ajute in calatoria ta prin Egipt pentru a incerca sa inveti cat mai mult despre misterele acestei civilizatii stravechi.
Un punct de reper in acest sens este orasul Luxor, situat pe Valea Nilului in Regiunea de Sus. Luxor a fost capitala Egiptului in perioada Regatului Nou (1539-1069) i. Ch. Aici se gasec numeroase relicve, temple si morminte ale fostilor faraoni egipteni. Cele mai renumite sunt: Complexul de Temple Karnak, Templul Luxor, Templul Reginei Hatsheput, Colosii lui Memnon, Valea Regilor, Valea Reginelor. Citeste restul articolului
11 Feb -
Ainsworth Hot Springs
British Columbia, on Canada’s west coast, is dotted with natural hot springs. Mountain water seeps down to the hot layers below, is heated, and pours from cracks in the rock into pools and rivers sending steam into the cold air. In many places these natural phenomena have been modified by man to form resorts with hot and warm pools for relaxing. Citeste restul articolului
Etichete: hot springs, relaxation, review, spa
10 Feb